FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİNİN MÜHENDİSLİK TASARIM TEMELLİ UYGULAMALARA YÖNELİK YETERLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN HİBRİT MENTÖRLÜK MODELİNE DAYALI MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMININ TASARLANMASI, UYGULANMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Bu projenin amacı fen bilimleri öğretmenlerinin mühendislik tasarım temelli uygulamalara yönelik yeterliklerini geliştirmek için hibrit (çevrim içi ve yüz yüze) mentörlük modeline dayalı mesleki gelişim programı tasarlamak ve değerlendirmektir.
Araştırmanın çalışma grubunu Türkiye’de 12 bölgede bulunan bölge merkez illerinde (Ankara, Erzurum, Eskişehir, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun ve Van) genel ve resmi yatılı bölge ortaokulları ve Bilim ve Sanat Merkezleri’nde görev yapmakta olan fen bilimleri öğretmenleri oluşturmaktadır.
Katılımcıların belirlenmesi ve ihtiyaç analizi (1), hibrit mentörlük modeline dayalı mesleki gelişim program tasarımı (2), geliştirilmesi (3), uygulanması (4) ve değerlendirilmesi (5) aşamaları kapsamında hazırlanan iş paketleri ile sürecin yönetilmesi planlanmıştır.
Temel amaç çerçevesinde
PROJENİN Hedefleri
Her türlü sorunuz için lütfen bize ulaşın.
Proje kapsamına dahil edilecek
Katılımcılar Hakkında
Detaylı Bilgiler ve İstatislikler
Projenin Uygulama Adımları
Eylül 2023
Sinop Üniversitesi- Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilecektir.
Çevrim içi Eğitimler
Ocak 2024
Çevrim içi eğitimler Sinop Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.
Haziran 2024
Ankara- Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilecektir.
Öğretim Tasarımı Süreci
Hibrit mentörlük modeline dayalı mesleki gelişim programının (öğretim) tasarımı sürecinde takip edilen basamaklar bakımından ADDIE Modeli’nin esas alınması planlanmaktadır.