Proje Ekibi

Proje Yürütücüsü 

esra -re

2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam etmiş ve 2010 yılında tamamlamıştır. Ardından Gazi Üniversitesinde doktora çalışmasını mühendislik tasarım temelli fen eğitimi konusunda 2014 yılında tamamlamıştır.

Hâlen Sinop Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Başlıca uzmanlık alanı STEM eğitimi, fen öğretmenlerinin hizmet içi/hizmet öncesi eğitimi ve mühendislik tasarım temelli fen eğitimidir.

Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan öğretmen eğitimi ve STEM eğitimi konularında Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen çeşitli araştırma projelerinde yürütücü, uzman ve eğitmen olarak görev almıştır.

Araştırmacı çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma makaleleri yayınlamış, ulusal ve uluslararası yayınevleri tarafından basılan birçok kitapta yazar olarak yer almıştır.

Proje Ekibi- Araştırmacılar

esma
Prof. Dr. Esma BULUŞ KIRIKKAYA

1987 yılında ODTÜ Fizik Bölümünden mezun olan Esma Buluş Kırıkkaya, 10 yıl özel bir kurumda fizik ve fen öğretmenliği yapmıştır. Bu sırada Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim dalında yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı enstitüde doktorasına devam ederken Fen Bilimleri Enstitüsünde araştırma görevlisi, 2000 yılında Eğitim Fakültesi açıldığında ise, öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmiştir. 2003yılında aynı fakültenin Fen Bilgisi öğretmenliği anabilim dalında öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. 2013 yılında fen eğitimi alanında doçent ve 2021 yılında profösör ünvanı alarak aynı anabilim dalında görevini sürdürmektedir.Fen bilimleri eğitiminde Web-2.0 araçlarının kullanımı, STEM eğitimi, afet eğitimi gibi çalışma başlıklarında çok sayıda makaleleri olan Buluş Kırıkkaya, birçok TÜBİTAK projesinde yürütücü, uzman ve eğitmen olarak görev almıştır. Bulunduğu ildeki kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak sosyal sorumluluk projeleri yürütmekte ve çeşitli hizmetiçi eğitimlerle ildeki öğretmenlere katkılarını sürdürmektedir.


ARAŞTIRMACI 

Kocaeli Üniversitesi
esma-d
Prof. Dr. Havva YAMAK

1990 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olan Yamak, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nden yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Başlıca çalışma alanları fen bilimleri eğitiminde oyunlar, PAB (Pedagojik Alan Bilgisi), TPAB (Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi), hizmet içi eğitim, genel ve özel alan öğretmen yeterlikleri ve STEM eğitimi olan Yamak, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, UNICEF vb. gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından finanse edilen birçok araştırma projesinde yönetici, uzman ve eğitmen olarak görev almıştır. Prof. Dr. Havva Yamak’ın editör veya yazarı olduğu birçok kitabı bulunmaktadır.


ARAŞTIRMACI

Gazi Üniversitesi
nusret
Prof. Dr. Nusret KAVAK

1994 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olan Kavak, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 1997 yılında yüksek lisans, 2004 yılında ise doktora derecelerini almıştır. Başlıca çalışma alanları oyunlarla kimya eğitimi, PAB (Pedagojik Alan Bilgisi), TPAB (Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi), genel ve özel alan öğretmen yeterlikleri ve STEM eğitimi olan Kavak; TÜBİTAK, Avrupa Birliği, UNICEF vb. gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından finanse edilen birçok araştırma projesinde yönetici, uzman ve eğitmen olarak görev almıştır. Prof. Dr. Nusret Kavak’ın editör veya yazarı olduğu birçok kitabı bulunmaktadır.


ARAŞTIRMACI

Gazi Üniversitesi
sedef
Prof. Dr. Sedef CANBAZOĞLU BİLİCİ

Lisans derecesini 2006 yılında, Kocaeli Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalından almıştır. 2006-2007 yılları arasında özel bir kuruluşta fen bilgisi öğretmenliği yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini 2008 yılında tamamlamıştır. 2008- 2011 yılları arasında Gazi Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2011 yılında Yükseköğretim Kurulu yurt dışı araştırma desteğiyle Minnesota Üniversitesi STEM Eğitimi Merkezinde bir yıl süreyle misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2012 yılında Gazi Üniversitesinde Fen Bilgisi Eğitimi alanında doktora eğitimini tamamladıktan yaklaşık 10 yıl süresince Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi doktor, doktor öğretim üyesi, doçent doktor olarak görev yapmıştır. 2022 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında çalışmaya başlayan Prof.Dr. Canbazoğlu Bilici’nin öğretmen eğitimi, teknolojik pedagojik alan bilgisi ve STEM eğitimi konularında Avrupa Birliği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen çeşitli araştırma projeleri, atölye çalışmaları, seminer ve yayınları bulunmaktadır.


ARAŞTIRMACI

Gazi Üniversitesi
nurhan
Doç. Dr. Nurhan ÖZTÜRK

2006 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı’ndan mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2008 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde, doktora eğitimini ise 2013 yılında Gazi Üniversitesi’nde tamamladı. 2011-2013 yılları arasında Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2020 yılında doçent unvanını almış ve halen Sinop Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Sosyo-bilimsel konular, argümantasyon, STEM ve okul dışı öğrenme ortamları alanlarında etkinlik temelli çeşitli TÜBİTAK ve AB destekli projeler yürütmüş ve birçok projede görev almıştır. Bu konularla ilgili çok sayıda bilimsel çalışmalar yayınlamış ve yüksek lisans tez çalışmalarında danışmanlık yapmıştır. 


ARAŞTIRMACI

Sinop Üniversitesi
sema
Doç. Dr. Sema TAN

Lisans derecesini 2008 yılında, Gazi Üniversitesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalından almıştır. Aynı yıl T.C. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yurt dışına lisansüstü seçme ve yerleştirme (YLSY) programına başvurarak Amerika Birleşik Devletleri’nde üstün yetenekli çocuklar alanında lisansüstü eğitim görmeye hak kazanmıştır. Bu burs kapsamında Arizona Üniversitesi’nde (University of Arizona) yüksek lisans eğitimini 2010 yılında doktora eğitimini ise 2015 yılında tamamlamıştır. 2016 yılından itibaren Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Araştırmacı ağırlıklı olarak özel yetenekli çocuklarda yaratıcılık, yaratıcı problem çözme becerilerinin gelişimi ve STEM ve yaratıcılık konuları üzerinde çalışmaktadır.


ARAŞTIRMACI

Sinop Üniversitesi
re_tugra
Doç. Dr. Tuğra KARADEMİR COŞKUN

Lisans derecesini 2009 yılında, Abant İzzet Baysal Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri Eğitimi  Anabilim Dalından tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini 2012, doktora eğitimini 2018   yılında Ankara Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Öğretim Teknolojileri programında tamamlamıştır. 2015-2017 yılları arasında TÜBİTAK destekli olarak Oklahoma Üniversitesinde araştırmacı olarak görev almıştır. 2010-2018 yılları arasında Ankara Üniversitesinde araştırma görevlisi, 2019 yılında doktor öğretim üyesi,  2022 yılında doçent olarak Sinop Üniversitesinde  görev almıştır. 2018 yılından beri Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak Sinop Üniversitesinde çalışma hayatına devam etmektedir. Bir çok projede, eğitimde ve çalışmada yer alan araştırmacı öğretim teknolojileri, robotik eğitimi, uzaktan eğitim, oyun geliştirme ve yapay zeka üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. 

ARAŞTIRMACI

Sinop Üniversitesi
yasemin (1)
Doç. Dr. Yasemin HACIOĞLU

İlk, orta ve lise eğitimini MEB’e bağlı farklı illerde farklı okullarda tamamladı. 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı’ndan mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2011 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Öğretmenliği Bilim Dalı’nda, doktora eğitimini ise 2017 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Öğretmenliği Bilim Dalı’nda tamamladı. Lisans mezuniyeti sonrası çeşitli kurumlarda fen bilgisi ve matematik öğreteni olarak çalıştı. 2013-2018 yılları arasında Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak akademik göreve başlamıştır. 2018 yılında doktor öğretim üyesi, 2022 yılında doçent olarak görevine devam etmiştir. Bir çok akademik projede görev almış ve öğretmen eğitimi gerçekleştirmiştir. Fen eğitimi alanındaki araştırmaları STEM eğitimi, disiplinler arası öğrenme, yirmi birinci yüzyıl becerileri üzerinde yoğunlaşmıştır.


ARAŞTIRMACI

Giresun Üniversitesi
irem
Öğr. Gör. İrem ÜÇÜNCÜOĞLU

2015 yılında Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programından mezun olmuştur. Aynı Üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans derecesini almıştır. Sinop Çocuk Üniversitesi Fen bilimleri Alan Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Yüksek lisans eğitiminde öğretmen adayları ile STEM/FeTeMM Eğitimi üzerinde çalışmalar yürütmüş ve STEM eğitimi ile ilgili ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleler yayınlamıştır. 2014 yılından itibaren çeşitli kademelerdeki öğrencileri ile bilim şenlikleri, projeler, eğitimler gerçekleştirmiştir. Ayrıca öğretmen ve öğretmen adayları ile de STEM Eğitimi, Mühendislik Tasarım Süreçleri, kodlama gibi konularda eğitimler gerçekleştirmiştir. TÜBİTAK projelerinde rehber, eğitimen ve yürütücü olarak görev almıştır. Sinop Üniversitesi bünyesinde aktif olarak öğretmen adayları ve öğrenciler ile çalışmalarına devam etmektedir.


ARAŞTIRMACI

Sinop Üniversitesi

Danışmanlar

Kocaeli Üniversitesi
Prof. Dr. Beyhan PEKEY
beyhan

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden 1992 yılında mezun olmuştur. 1996 yılında Yüksek Lisansını ve 2004 yılında Doktorasını Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalında tamamlamıştır. 2004-2006 yılları arasında ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümünde doktora sonrası çalışmalar yapmak için bulunmuştur. 2014-2015 yılları arasında U.S. Environmental Protection Agency, National Exposure Research Laboratory’ de ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmalar yapmıştır. 2012 yılında Doçent, 2018 yılında Profesör unvanı almıştır ve Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir. Birçok projede yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak yer almış, yüksek lisans ve doktora danışmanlığı yaparak araştırmacı yetiştirilmesine katkı sağlamıştır. Uzmanlık alanları; İç ve dış ortam hava kirliliği, çevresel ortamlarda kirleticilerin taşınımı, yaşam döngüsü değerlendirmesi, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik, yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001)’dir.

Trabzon Üniversitesi
Prof. Dr. Faik ÖZGÜR KARATAŞ
faik


Lisans ve yüksek lisansını Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Eğitiminden, Doktorasını Purdue Üniversitesi’nden almış olup uzmanlık alanı kimya ve mühendislik eğitimidir. Oregon State Üniversitesi’nde okul-dışı fen öğretimi (free-choice science learning) alanında doktora sonrası araştırmalarda bulunmuştur. Araştırma ilgi alanları arasında; bilimin ve mühendisliğin doğası; okul-dışı ortamlarda fen ve mühendislik eğitimi; hizmet-öncesi ve hizmet-içi öğretmen eğitimi; öğretim programlarının geliştirilmesi ve değerlendirilmesi; bütüncül Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (FeTeMM/STEM) öğretimi gibi konular yer almaktadır.

Bursiyerler

rukiye
Doktora Öğrencisi Saadet Rukiye BENLİ
Adıyaman Üniversitesi

18.03.1996 yılında Adıyaman’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman’da tamamlayan Benli, Öğretmenlik Lisans eğitimini 2014-2018 yılları arasında Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünde dereceyle bitirdi. Adıyaman Üniversitesi’nde 2018-2021 yılları arasında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversiteninin ilgili anabilim dalında 2021 yılında doktora eğitimine başladı ve halen tez aşamasında bir doktora öğrencisi olarak öğrenim hayatına devem etmekte. Benli, Fen eğitiminde teknoloji entegrasyonu, üst bilişsel stratejiler ve sanal laboratuvar alanları ile ilgilenmektedir.

Yüksek Lisans Öğrencisi Dilara AŞÇI

İnönü Üniversitesi

Lisans öğrenimini 2022 yılında, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Fen bilgisi Eğitimi Anabilim dalında tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresi içerisinde STEM eğitimi ve Fen Bilimleri Öğretimine Yönelik Girişimcilik Eğitimi gibi çeşitli TÜBİTAK 2237-A projelerine katılmıştır. Tezli Yüksek lisans eğitimine 2022 yılının güz döneminde yine aynı üniversitede ve aynı Anabilim dalında başlamıştır. Şu an yüksek lisans eğitiminin ikinci döneminde ders aşamasında eğitim görmeye devam etmektedir ve aynı zamanda 122K321 kodlu TÜBİTAK 1001 projesinde bursiyer olarak görev almaktadır.

dlara
elifkara
Yüksek Lisans Öğrencisi Elif KARA
Sinop Üniversitesi

2020 Akdeniz Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitiminden lisans derecesini almış olup, Sinop Üniversitesi Fen Bilgisi Eğitimi alanında yüksek lisans programına devam etmektedir. 2020-2021 yılları arasında özel bir kurumda Fen Bilgisi öğretmenliği yapmış olup, TÜBİTAK 4004, 4005 ve 4007 destekli projelerde rehber olarak görev almıştır.